Totaal aantal pageviews

maandag 27 augustus 2012

Vitesse/AGOVV D1 lijdt nederlaag tegen FC Twente

25-08-12

Op het nieuwe kunstgrasveld kon D1 geen potten breken in de bekerwedstrijd tegen Twente. De Tukkers waren feller in de duels, wonnen ook steeds de afvallende ballen, wisten elkaar beter te vinden en legden frisse combinaties op de grasmat. Wij wisten daar maar weinig tegenover te zetten. En al hadden we al eens de bal, dan was er geen beweging, boden we ons niet aan en toonden nauwelijks initiatief.

We mochten blij zijn dat het bij de rust nog 1:1 stond. Thomas Buitink onderbrak een Twentse opbouw en scoorde resoluut. De rust bood ons de mogelijkheid onze strategie op te poetsen, maar al na een minuut in de 2e helft sloeg Twente toe. Vanaf de middenlijn werd Twenet speler Freddy Quispel vrije doortocht verleent en vuurde vervolgens vanaf de 16-meterlijn raak.

Niet veel later viel ook de 1-3 (Tobias Boche) en 1-4 (wederom Freddy Quispel). Youri Roseboom bracht met een fraai boogschot (2:4) nog weer een sprankje hoop bij de D1-spelers, maar verder dan een paar kleine kansjes kwamen we niet. Twente bleef gevaarlijk en bracht met een 5de treffer (voor de 4e keer Freddy Quispel) de 2-5 eindstand op het bord. Met de poulewedstrijden tegen sc Heerenveen en Cambuur nog voor de boeg lijkt een snelle uitschakeling in de bekerstrijd voor D1 nu al een feit.

Spelers Vitesse D1
Keepers : Mike v.d. Vaart (48 min. Koen van Schuppen.)
Verdedigers: Max Bussink – Jur Driessen – David Wannet – David v. d. Pol.
Middenvelder : Bas Bombach – Jarell Lopulalan - Dylan v. d. Berg.
Aanvallers: Thomas Beekman (31 min. Ilyas Oubaha) – Thomas Buitink © – Noah Bettink (31 min. Youri Roseboom)

Blessure/Ziek: Dylan Hendriksen, Damon Kruizenga en Hidde Eshuis.