Totaal aantal pageviews

vrijdag 7 september 2012

O13 start de competitie met overwinning op RJO. H’veen/FC Emmen D1

 


06-09-12

Om op dinsdagavond naar Emmen te reizen om een potje te voetballen, is geen pretje. Maar goed het betrof een uitgestelde competitiewedstrijd i.v.m. onze deelname aan het Internationale TOP D toernooi in Duitsland van afgelopen weekend. We waren er niet echt gerust op, te meer daar 5 van onze spelers ziek of geblesseerd waren. Gelukkig konden Thijmen Schouten en Marley Ibrahim van O12 moeiteloos bijspringen.

Emmen bleek over een prima ploeg te beschikken met een hele sterke as. Vooral hun keeper Kjell Scherpen liet zich niet onbetuigd en maakte veel schoten van onze aanvallers keer op keer onschadelijk. Gedurende de hele wedstrijd was Vitesse O13 de bovenliggende partij en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de speelhelft van de Drenten. Het fel en gedreven spelen van de Vitesse spelers was hieraan debet. Er stond vandaag een team, dat voor iedere meter grond knokte en daardoor veel duels won. Al voor rust creëerden we vele (ook opgelegde) kansen. De Drentse sluitpost stond echter treffers van ons in de weg. Mede doordat het vizier van onze O13 spelers niet op scherp stond.
Thomas Buitink was met een ziedend schot op de kruising van paal en lat nog het dichts bij een treffer. Het grootste gevaar loerde bij de counters van de Emmenaren. Grote concentratie bij onze centrumverdedigers Jur Driessen en Dylan van de Berg zorgde er voor dat de gevaarlijke Drentse spits Thijs Dallinga geen ruimte kreeg en goed aan banden werd gelegd. Ons veldoverwicht werd niet omgezet in doelpunten en begonnen we dan ook met een brilstand aan de thee.
Na rust eenzelfde spelbeeld. Vitesse aanvallen en Emmen verdedigen. Net als in de eerste helft hadden de Drentse verdedigers moeite met onze snelle aanvallers. En toen Thomas Buitink voor de zoveelste keer zijn directe tegenstanders zijn hielen liet zien, was het eindelijk raak. Goed de bal afleggen op Thomas Beekman betekende de 0-1. De schuiver verdween in de uiterste benedenhoek. We roken de overwinning. Maar Emmen ging 1 op 1 spelen en verscheen met 4 spitsen in de aanval. We werden in de verdediging gedrongen, maar bleven wel gevaarlijk met counters. Toch wist Emmen langszij te komen. We gaven in de gehele wedstrijd slechts 1 kans weg en dat werd ook nog een doelpunt voor Emmen. Niet resoluut wegwerken, gaf de Emmen spits Thijs Dallinga de gelegenheid de gelijkmaker te scoren.
Maar zie Vitesse hield het hoofd er bij en nam het initiatief weer over. En dat resulteerde in een fraaie treffer van Thomas Buitink, die op aangeven van Thomas Beekman de bal onhoudbaar inschoot. (1-2) Emmen zette nog wel aan en kwam tot een 2-tal corners, welke keeper Mike van der Vaart vakkundig onschadelijk maakte. De buit was binnen en werden de eerste 3 punten door de spelers, staf en supporters uitbundig gevierd.
Scoreverloop :
0-1 Thomas Beekman. Assist Thomas Buitink.
1-1 Thijs Dallinga FC Emmen
1-2 Thomas Buitink. Assist Thomas Beekman.
Spelers Vitesse O13.
Keepers: Mike v.d. Vaart.
Verdedigers: Max Bussink – Jur Driessen – Dylan v. d. Berg - David v. d. Pol.
Middenvelders: Thijmen Schouten (O12) – Ilyas Oubaha – Bas Bombach – David Wannet - Jarell Lopulalan.
Aanvallers: Thomas Beekman – Thomas Buitink – Noah Bettink – Marley Ibrahim (O12).
Blessure/Ziek : Dylan Hendriksen – Youri Roseboom – Hidde Eshuis – Koen van Schuppen en Damon Kruizenga.


Bron: redactie / LvdK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten